Új átverés terjed a facebookon, vigyázzatok és ne dőljetek be hasonlóknak! Ha egy ajánlat túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem is igaz. A következő hirdetésbe futottunk bele:

Szinte hihető is, mivel néhány valósnak tűnő profillal még hozzászólásban írják is, hogy ők megkapták. Még fotókat is beküldtek a várva várt rollerről. A mellékelt képen is látható, hogy több mint 500 hozzászólás érkezett a bejegyzés alá, de ha rákeresünk ezekre, csak töredékét, 10-20 hozzászólást találunk. Legyen ez egy intő jel, hogy a bejegyzés létrehozója elrejti a többi, számukra nem kedvező hozzászólást (amiben valószínűleg leleplezik őket, hogy átverés).

Mert valójában, aki rákattint egy ilyen hivatkozásra, azt olyan weboldalakra irányítják, amik vírust tartalmaznak, amivel a hackerek hozzáférnek a böngészőben tárolt jelszavakhoz. Így az áldozatok facebook profiljához is hozzáférhetnek és azok nevében hozzászólásokat írnak a saját átverő bejegyzésükhöz facebookon, hogy még több áldozatot szerezzenek.

Az igazi Xiaomi is értesült a problémáról és ki is adott egy közleményt facebookon:

Mindenképpen javasoljuk, hogy mindenki használjon vírusirtót! Például otthoni felhasználóknak teljesen ingyen letölthető és használható a Kaspersky Free vagy az Avast Free Antivirus.

Nagyon fontos az is, hogy folyamatosan frissítsük a böngészőinket! Például a Google Chrome többször is felhívta a felhasználók figyelmét erre, mivel rengeteg támadás éri a böngészőt (mivel nagyon sok más böngésző is Chrome alapokon működik).

Aki véletlenül belefutott hasonló belépési adatokat lopó kártevőbe, annak azt javasoljuk, hogy nézze meg a böngészőben amit használ milyen jelszavak vannak elmentve, majd változtassa meg egyesével az összeset az adott honlapokon, közösségi média felületeken.

Hol lehet megnézni milyen jelszavakat tárol a böngészőnk? A Google Chrome beállításaiban itt találjuk a mentett bejelentkezési adatokat:

Firefox böngészőben pedig itt találjuk a beállítások között:

Új átverés terjed a Facebookon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük