Mi az a Dinamikus IP cím?

Ha az internet szolgáltató nem biztosít fix (statikus) IP címet, akkor gyakran változhat a hálózatunk IP címe, amikor az internethez kapcsolódunk. Ezt nevezzük dinamikus IP címnek.

A dinamikus IP-cím automatikusan van hozzárendelve egy hálózati eszközhöz, jelen esetünkben a routerhez vagy a modemhez. A dinamikus IP cím egy adott időre érhető el, amely lehet egy nap vagy akár egy hónap, azaz bármikor megváltozhat az IP címünk.

Mire jó a Dinamikus IP cím követés?

A dinamikus IP cím követés arra jó, hogy ha megváltozik az IP címünk, egy előre beállított domain követni fogja ezeket a változásokat. Így ezzel a domain névvel bármikor elérhetjük a hálózatunkat, azon belül a szerverünket, kamerarendszerünket vagy esetleg a honlapunkat.

Az aktuális IP címet bármikor, bárhonnan megtekintheted, vagy beépítheted azt a már meglévő honlapodba, hogy másokat is tájékoztathass róla.

Legyen szó WEB, FTP vagy éppen játékszerverről, nem kell többé aggódnod a folymatosan változó IP cím miatt!

Díjak:

Dinamikus IP cím követés díja: 8000 Ft + Áfa/év

Hogyan működik?

Egyszerű, és könnyen kezelhető. Nem kell hozzá semmit telepítened, így nem kell tartanod attól, hogy olyan információk kerülnek ki a szerverről amiket nem szeretnél.

A tárolt IP címet bármikor egy egyszerű internetes oldalon megtekintheted, nincs szükség külön bejelentkezésre. Ha van saját honlapod, a tárolt IP címet könnyedén beillesztheted oda, így megoszthatod azt ismerőseiddel is.

Nem kell többet vele foglalkozni?

Nem kell manuálisan frissítened az IP címet ez automatikusan megtörténik.
Amíg él az előfizetésed, addig bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a szerveredhez.
Az előfizetés lejárata előtt a rendszer automatikusan értesítő e-mailt küld, így nem kerülsz kellemetlen helyzetbe.