A notebook-ok alján és oldalain levegőnyílások vannak a levegő házon keresztül történő áramlásának biztosítására. Ha ezek a nyílások eldugulnak vagy a hőfejlesztő alkatrészeket belepi a port, a ventilátor nem tudja megfelelően lehűteni az alkatrészeket főként a processzort és a dedikált videokártyákat.

A szennyeződés és por felgyülemlése megakadályozza a levegő körbeáramlását a hűtőbordák körül, ami miatt a ventilátoroknak többet kell működniük. Ha a nyílásokban por van, a por a ventilátor és a hőpajzs körül történő kifújásával ki kell tisztítani a számítógépet. Ez megakadályozza a por felgyülemlését.

y-szerviz-tulmelegedes1

A por a notebookban egy láthatatlan ellenség. Ugyanis kívülről nem lehet látni , belülről viszont annál inkább. Ezt sajnos csak egy teljes szétszedés után látható. A boltokban kapható ún. sűrített levegő sem képes a túlmelegedésen javítani. Ugyanis a kívülről befújt levegő nem tudja hova elvezetni a zárt térben felgyülemlett por és szőr darabokat. Használatával csak bent keringetjük a kosz tömegeket.

y-szerviz-tulmelegedes2

y-szerviz-tulmelegedes3

 

Továbbá az állatok is veszélyt jelentek a notebookunk számára. Sokan nem tudják , de az állatok szőre sokkal nagyobb veszélyt jelent a notebookra , mint a por. Ugyanis amikor a notebook beszívja a levegővel együtt a szőrt , a szőr nem tud ugyanolyan könnyen távozni , mint a levegő ezért megakad a réz hűtő résein és így eltorlaszolja a hűtőnyílást. Az alábbi képen egy ilyen hűtőt láthatunk.

szőr notebook

Rengeteg problémát, meghibásodást okoz a notebook túlmelegedése!

Pedig ez a fajta meghibásodás gyorsan és nagyon olcsón megelőzhető.

Ha szeretné megóvni notebookját hozza be szervizünkbe egy teljes kitakarításra melynek ára 5000Ft+ÁFA!
Notebook túlmelegedés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük